Az alábbiakban 5 rövid hírt szeretnék megosztani veled. Olvasd el őket!

1. Óraátállítás a tachográfokon!

Az óra évenkénti átállítása téli és nyári időszámításra nem csak azokra a ketyegőkre vonatkozik, amik a falon lógnak és meghatározzák napjaink ritmusát. A hivatásos sofőrök számára, akik a tachográffal regisztrálják a munkaidejüket, szintén elengedhetetlen átállítani a tachográf óráját. Nekik teljes egészében el kell tudni számolniuk az idejükkel. Az óra átállítása most hétvégén esedékes ( március 28-án, vasárnap).

(Az ezzel kapcsolatos teljes cikket a Trans.info oldalon olvashatod el. Kattints erre a linkre és nézd meg, hogy mi a teendőd korongos és digitális tachográf esetén!)


2. Kérdőív a menetíróval felszerelt járművek vezetői részére

A második téma egy rövid kérdőív, ami NEKTEK is segíthet! Kérlek, töltsétek ki! Röviden a témája.

Tisztelt Kitöltő!

Fejős Katalin vagyok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar végzős, III. évfolyamos hallgatója. Szakdolgozatom címe ‘A közúti közlekedési szolgáltatást végzők, valamint a saját számlás áru- és személyszállítást végzők közúti ellenőrzésének aspektusai’. Dolgozatomban a közúti ellenőrzések ellenőri és járművezetői oldalát egyaránt vizsgálom.
A kérdőív olyan járművezetők részére került összeállításra, akik menetíró készülékkel felszerelt járművel végzik mindennapi munkájukat.
A kérdőív anonim és önkéntes jellegű, annak kitöltése néhány percet vesz igénybe.

Kattints a linkre vagy az alsó képre MOST!


3. Tachográf szimulátor – új fejlesztések a jövő héttől!

Sokan kérdeztétek, hogy mikortól fog funkcionálni a tachográf szimulátor 3-ik feladatköre, a “VALÓS ÉLETHELYZETEK SZIMULÁLÁSA” rész. Nos, a jó hír az, hogy a jövő héten elkezdődnek az ezzel kapcsolatos fejlesztések, és kb. 2 hónapot vesznek majd igénybe.

Azt szeretném, hogy folyamatosan legyenek bekapcsolva az egyes új feladatok (több tucat lesz), ezért igyekszünk minden héten egy-egy csomagot (pár feladat) folyamatosan bekapcsolni, élesíteni. Így időnként térj majd vissza a szimulátorhoz, de én is tájékoztatni foglak róla. (További részletek a Valós élethelyzet szimulációkról ide kattintva olvasható.)

Még annyi megjegyzés, hogy a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont 150 munkatársa is jelenleg épp képzés alatt áll a szimulátoron, hogy kihasználják a jelenlegi “holt szezont” arra, hogy fejlesszék magukat. Egyelőre ők is csak az Alap- és a Kötetlen szimulációkat tudják csinálni, de folyamatosan be fognak kacsolódni majd az Élethelyzet szimulációkba is.

Amit tegyél:

  1. Amennyiben van befizetésed, de MÉG nem kezdted el a gyakorlásokat egyáltalán, akkor kezdd el!
  2. Ha már gyakorolsz, akkor tartalékolj 2-3 órát az Élethelyzet szimulációkra is, vagy vásárolj további órákat rá!
  3. Ha eddig egyáltalán nem regisztráltál, akkor regisztrálj MOST!

Regisztrálok a szimulátorra MOST!


4. Döntött az Európai Unió Bírósága a teherautó-vezetők bírságáról, ha nincs tachográf-nyomat!

“Függetlenül attól, hány napról nem tud egy járművezető tachográf-adatokat nyomtatni vagy korongot  bemutatni egy ellenőrzés során, a teherautó-sofőrökre csak egyetlen bírság róható ki egy ellenőrzés során” – tette közzé határozatát az Európai Unió Bírósága. Ez két olasz sofőr történetének az eredménye, akik néhány napról nem tudtak bemutatni a tachográf-dokumentumokat, ezért számos büntetést kaptak.

Az ezzel kapcsolatos cikket szintén a trans.info oldalon olvashatod el. A cikk elolvasásához kattints ide!


5. Készül az AETR könyv 11-ik kiadása – teljes Mobilitási Csomag kiegészítéssel!

Az AETR könyv 10-ik kiadásából már csak pár darab van, ezért nemsokára kijövünk a 11-ikkel. Ez azonban NEM lesz nyomtatott formában elérhető, csak E-book formában, színesben. Kb. április 10-re várható a kiadása.

Viszont kiegészítettem a TELJES Mobilitási Csomaggal és pár fontos dologgal, ami mára aktuálissá vált!

Ráadásul, sok helyen aktualizálnom kellett, és jó pár módosítást kellett végrehajtanom az eddigieken, mivel pár dolog már nem volt úgy aktuális.

Szóval, félig-meddig új könyv lesz.

Nemsokára részletesebben is tájékoztatni foglak róla, most csak szerettem volna előre jelezni ezt. Mindenki számára tartalmazni fog új információkat majd!

HAMAROSAN JELENTKEZEM EZZEL KAPCSOLATBAN!

 

Maradj velünk! Tőlünk sok mindenre választ kapsz.

A munkaügy miatt pedig vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy kezelhess MINDEN munkaügyi szabályt.

Kuzma Ferenc és Nozdroviczky Sándor

Online tachograf szimulátor, TachografGURU, aetr.hu, Fuvarozók munkaideje