Online tachográf szimulátor – a hiányzó lépcsőfok!

Nem kell sehová menned! Csak ülj le a géped elé és GYAKOROLJ!

Ez az EGYETLEN MÓDJA annak, hogy lehetőséged legyen a digitális tachográfok kezelésének alapos, életszerű helyzeteket szimuláló, maradéktalan begyakorlására.

 

Az online webes tachográf szimulátor egy EGYEDÜLÁLLÓ fejlesztés, nem csak Magyarországon, hanem egész Európában. Abban segít, hogy az IRODÁDBAN vagy az OTTHONODBAN, egy webes felületre belépve, saját felhasználónévvel és jelszóval gyakorolhasd a régi és új Siemens és Stoneridge tachográfok kezelését – ameddig csak akarod!

EZ AZ A HIÁNYZÓ LÉPCSŐFOK, AMI EDDIG KIMARADT AZ OKTATÁSOKBÓL!

Online tachográf szimulátor – a hiányzó lépcsőfok!

 


 

Négyféle tachográfot szimuláltunk

Az alapgondolat az volt, hogy a leggyakoribb tachográfokat – amik együttesen lefedik a piac mintegy 97-98%-át – jelenítsük meg a szimulációkban, azaz, ezek BÁRMELYIKÉT választhatod, bármikor, és bármelyiken gyakorolhatsz, amennyit csak szükséges.

Ez a gyakorlatban egy régi és egy újabb típusú VDO DTCO és egy régi és újabb típusú Stoneridge tachográfot jelent. Úgy találtuk, hogy ez jelenleg bőven elegendő és megfelelő képzést biztosít gyakorlatilag MINDENKI számára. Természetesen léteznek ezeknél újabbak is: ezek leginkább a Smart (okos), harmadik generációs tachográfok, azonban egyrészt úgy találtuk, hogy csak nagyon minimális eltérés van közöttük a kezelést illetően, másrészt, gyakorlás szempontjából nem bírnak különösebb jelentőséggel az újabb típusok. Így ezen a 4 típuson gyakorolva 97-98%-ban meg fogsz felelni mindennek (de ha az alább felsorolt típusokat használod, akkor 100%-ban, természetesen).

A négy tachográf típus, amit szimuláltunk:

 1. VDO DTCO 1381 – 1.0 (2008-tól gyártott járművek)
 2. VDO DTCO 1381 – 2.0 (2014-től gyártott járművek)
 3. Stoneridge SE5000 (2007-tól gyártott járművek)
 4. Stoneridge SE5000 Exact Duo (2017-től gyártott járművek)

A rendszerben (a szimulációs oldalon) pontos leírást olvashatsz a teljes működésről, de a menüpontokban itt is elolvashatod az Alapgyakorlatokat és az életszerű helyzeteket szimuláló gyakorlatokat.

 

 


 


Egyéni belépés a saját számítógépedről, a vállalkozásoknak és GKI oktatási központoknak IDEÁLIS megoldás!

Az alapgondolat az volt, hogy a leggyakoribb tachográfokat – amik együttesen lefedik a piac mintegy 97-98%-át – jelenítsük meg a szimulációkban, azaz, ezek BÁRMELYIKÉT választhatod, bármikor, és bármelyiken gyakorolhatsz, amennyit csak akarsz.

Akár sofőrként, akár vállalkozásként regisztrálsz, mindenképpen egy EGYÉNI felhasználóneved és jelszavad lesz, így bármilyen internetes felületen be tudsz lépni a szimulátorba.

 

A vállalkozás és egy GKI oktató iskola szempontjából ez IDEÁLIS MEGOLDÁS, mivel ettől a pillanattól kezdve NEM SZÁMÍT a vállalkozás vagy az iskola mérete: egyszerre lehet gyakoroltatni mindenkit akár OTTHON is, a saját számítógépén – legyen szó 5, 10, 50, 100 vagy akár 200 emberről!

 

 

 


 

Háromféle szimulációs lehetőség a TELJES begyakorlás érdekében!

Annak érdekében, hogy teljes egészében sikerüljön meglépni a hiányzó lépcsőfokot, magát a “lépcsőfokot” is 3 önálló, kisebb lépcsőfokra bontottuk.

  1. Alap szimulációk segítséggel, listával
   Ebben a részben egy általunk készített ellenőrző lista (egymás után végrehajtandó lépések sorozata) segítségével viszünk végig a tachográf TELJES kezelésén, a gombok megkeresésétől kezdve a nyomtatáson át egészen a képernyőre történő adatok kiíratásáig, stb. Annyiszor mehetsz végig a listán, ahányszor akarsz. További részleteket ide kattintva olvashatsz.
  2. Kötetlen szimulációk
   Az ellenőrző listás (segítséges) begyakoroltatást követően EGYEDÜL csinálhatsz meg mindent a tachográfon. Itt most NEM kapsz segítséget, bármit csinálhatsz – nincs sorrend és nincs tiltás sem.
   Ezzel tovább lépsz egy szintet, hiszen most már MAGADTÓL kell az elvégzendő feladatokat végrehajtani. Ezzel lemérheted, hogy tudod-e kezelni teljes egészében a tachográfot (mit tennél éles helyzetben). Ha nem, akkor visszamehetsz az előző ponthoz (alapgyakorlatok szimulálása).
   Fontos, hogy a szimulációt bármikor el is tudod menteni, ha szükséges valamiért félbehagyni, és később UGYANONNAN tudod majd folytatni – így NEM veszítesz semennyi időt, mintha semmi sem történt volna. Ezzel kapcsolatban részletesebben ide kattintva olvashatsz.
  3. Valós, élethelyzet szimulációk (Jelenleg még fejlesztés alatt áll, 2021. májusától indul élesben)
   Miután végeztél az 1-es és 2-es ponttal, rátérhetsz az IGAZI kihívásra: a valóságban előforduló életbeli helyzetek szimulációjára. Itt több témakörre bontva gyakorolhatsz be MINDENFÉLE olyan helyzetet, amivel csak az életben találkozhatsz. Természetesen itt is rengeteg segítséget kapsz, nem hagyunk magadra. Részletesebben ezzel kapcsolatban ide kattintva olvashatsz. (Jelenleg ez még fejlesztés alatt áll, 2021 májusától indul élesben.)

 

 


 

Bizonyítvány a gyakorlásról!!!

Azért, hogy bizonyítani tudd, miszerint eleget tettél a jogszabályi előírásnak, és a hatóság is elhiggye ezt, ezért kellő gyakorlás után a rendszer automatikusan kiállít részedre egy Bizonyítványt, hogy képes vagy megfelelően kezelni a digitális tachográfot.

Ez a bizonyítvány egy digitális aláírással van ellátva, ami bizonyítja az eredetiségét.

A bizonyítvány 2 évig érvényes.

Ezt a bizonyítványt felmutathatod a közúti ellenőrnek egy ellenőrzés során. A vállalkozás ezzel eleget tett a 165/2014/EK rendelet VI. Fejezet, 33. cikk A szállítási vállalkozás felelőssége részben írtaknak.

 


 

Másodperc alapú számlázás – csak azért fizetsz, amit ténylegesen használsz!

A rendszer pontosan mutatja a következőket:

 1. vásárolt szimulációs idő,
 2. eddig mennyi időt használtál fel,
 3. még mennyi van hátra.

Mindezt a rendszer MÁSODPERC ALAPON mutatja a kezelőfelület jobb felső sarkában. Így nem veszítesz időt, mivel nincs “kerekítés” – pontosan látod, hogy hol tartasz, és ANNYI IDŐT használhatsz fel, amennyi még elérhető – másodpercre pontosan!

Ha pedig gondolkodni akarsz egy kicsit azon, hogy mit tegyél, vagy épp mit kér a feladat, stb., akkor a “Szimuláció felfüggesztése” gomb segítségével biztosíthatod azt, hogy ne azért fizess, mert gondolkodsz, hanem azért, mert GYAKOROLSZ! Ha végiggondoltál egy-egy tevékenységet, folytathatod a szimulációt – ekkor a számláló újra elindul.

 


 

Nincs lejárati idő! A vásárolt órákat BÁRMEDDIG felhasználhatod.

Felmerülhet benned a kérdés, hogy mi van akkor, ha átmenetileg nincs időd gyakorolni. Nos, ebben az esetben sem kell félned – nem maradsz le semmiről!

A rendszer használatának elve, hogy csak azért fizetsz, amit használsz. A szimulációs órák vásárlása és azok felhasználása emiatt NINCS időhöz kötve – pontosabban, nincs “lejárati idő”, csak az, amit felhasználsz.

Ha van például 6 órányi vásárolt szimulációs időd, és ebből elhasználtál 2 óra 10 perc 50 másodpercet (maradt: 3 óra 49 perc 10 másodperc), majd a munkád miatt pl. 1 hónapig nem tudod használni a szimulátort, akkor 1 hónap múlva, amikor lesz időd gyakorolni és visszatérsz a szimulátorhoz, pontosan 3 óra 49 perc 10 másodpercnyi szimulációs időt fogsz tudni felhasználni. A cél, hogy NE VESZÍTS SEMENNYI SZIMULÁCIÓS IDŐT FELESLEGESEN, minden befizetésedet maradéktalanul felhasználhass.

 

 


 
Az alábbiakban letöltheted a szimulátor használati útmutatóját. Ezt később is megteheted bármikor, amikor regisztrálsz.

Tachográf szimulátor használati útmutató letöltése