Az elmúlt 12 év tapasztalata

A legnagyobb probléma, ami a GKI oktatásokból is hiányzik

 

Az elmúlt 12 év során KIVÉTEL NÉLKÜL beleütköztem a következő problémába:

A gépkocsivezetőknek SEHOL sincs lehetőségük a digitális tachográfok kezelésének alapos, életszerű helyzeteket szimuláló, maradéktalan begyakorlására.

 

A gyakorlás hiánya komoly problémák forrásává vált az évek során!

 

Azt találtam – és ezt oktatói visszaigazolások, vállalkozások és sofőrök egyaránt megerősítik -, hogy bár létezik jó elméleti oktatás, a VALÓDI GYAKORLÁS egy megfelelő tachográf szimulátoron nincs megvalósítva. Így kerülnek ki az életbe a sofőrök, amik aztán komoly problémák és nehézségek forrásai lesznek.

 

A hiányzó lépcsőfok

A GYAKORLÁS HIÁNYA, ILLETVE AZ, HOGY NINCS HOL ÉS MIN GYAKOROLNI AZ A HIÁNYZÓ LÉPCSŐFOK, AMI EDDIG KIMARADT AZ OKTATÁSOKBÓL!

 

ISKOLÁK, CÉGEK ÉS GÉPKOCSIVEZETŐK EGYÖNTETŰEN ALÁTÁMASZTJÁK EZT A SOK ÉVES MEGFIGYELÉST.

 


 

A vállalkozások nem felelnek meg a jogszabályi előírásnak

165/2014/EK rendelet
VI. Fejezet, 33. cikk
A szállítási vállalkozás felelőssége

(1) A szállítási vállalkozás felelőssége gondoskodni arról, hogy járművezetői megfelelő képzést és utasítást kapjanak a menetíró készülék – legyen az digitális vagy analóg – helyes működésével kapcsolatban, továbbá rendszeresen ellenőrzi, hogy járművezetői helyesen használják-e a készüléket. (…)

Ahhoz, hogy ennek a szabálynak meg tudjon felelni a vállalkozás, az szükséges, hogy biztosítsa a gépkocsivezetők számára az elegendő gyakorlást a tachográfon. Eddig ez NEM volt megoldott, mivel nem volt ehetőség arra, hogy a gépkocsivezetők gyakorolhassanak (nem létezett ilyen jellegű, alapos oktatás). ÍGY ÉLESBEN MEGY MINDEN.


 

Kényszerű, hibás megoldások, helyzetek

Mivel NEM áll rendelkezésre VALÓDI, HATÉKONY megoldás a gyakorlásra, ezért az ágazat résztvevői különböző megoldásokat keresnek a problémára:

  • “Parkolói oktatás”. Amikor egymásnak adjuk az információkat, mindig elvész belőle valami, vagy átalakul, vagy a semmiből valami más kerül bele. Így egy idő után teljesen hamis információk keringenek a sofőrök között. Ez azért van, mert az emberek így működnek: nem képes mindenki 100%-ig pontosan átadni azt a tudást, amit ő kapott.
  • Dokumentációk bonyolultsága. A sofőrök és a munkáltatók NEM tanulmányozzák az adott menetíróra vonatkozó kezelési dokumentációt (ami amúgy is eléggé bonyolult). Ezek általában 170-180 oldalas anyagok. De még ha megtennék, ez akkor is csak ELMÉLET lenne, nem pedig gyakorlás!
  • Az elérhetőség hiánya. A sofőrök nem mennek el maguktól egy gyakorló tachográfon gyakorolni. Egyrészt, nem is tudnak erről, másrészt, nagyon-nagyon korlátozott az elérhetősége, továbbá, ez nagyon költséges és időigényes.
  • Videók. Bár léteznek videók a menetírók kezeléséről, a bizonyítékok alapján ez NEM elegendő. Hiába tanulmányozzák ezeket, ha NINCS MÓD ARRA, hogy azt azonnal be is gyakoroljuk valahogy, akkor ez még mindig csak egy elméleti képzés. Ráadásul, itt NEM tudunk semmit sem szimulálni.
  • Próba-szerencse alapon „gyakorlunk” a tachográfon. A járműben minden ÉLESBEN megy: ott már NEM hibázhatsz! Mivel nincs lehetőség SEHOL sem kellő mennyiségben gyakorolni, marad az, hogy a járműben tanuljuk meg a dolgok kezelését. Ez azonban nagyon veszélyes!

 

A fentiek egyike sem biztosítja a megfelelő és elégséges gyakorlást. Sőt, ezek némelyike csak tovább rontja a helyzetet.

 


 

Egy valódi és teljesen egyedülálló áttörés, sok éves tapasztalatra építve: az online tachográf szimulátor

Az elmúlt 8 hónapban azon dolgoztunk, hogy betöltsük azt a nagy űrt, ami a gépkocsivezetők mindennapi munkájuk megfelelő végzéséhez hiányzik: hogy lehetőség legyen BÁRKINEK, NAGYON KÖNNYEN és ELEGENDŐ MENNYISÉGBEN gyakorolni a digitális tachográfok kezelését.

Ez a megoldás az Online tachográf szimulátor.

 

Az online tachográf szimulátor egy teljesen egyedülálló, hiánypótló eszköz

Az online tachográf szimulátor egy EGYEDÜLÁLLÓ fejlesztés, nem csak Magyarországon, hanem egész Európában. Olyan dolgokat tudsz megvalósítani a segítségével, amit jelenleg SEHOGY MÁSHOGY NEM! Abban segít, hogy az IRODÁDBAN vagy az OTTHONODBAN, egy webes felületre belépve, saját felhasználónévvel és jelszóval gyakorolhasd a régi és új Siemens és Stoneridge tachográfok kezelését – ameddig csak akarod!

A szimulátorról és a különböző gyakorlási lehetőségekről, regisztrációról, stb. az itt látható teljes webes felületen olvashatsz többet. Ehhez lásd a fenti linkeket! Ugyanitt videókat is láthatsz a szimulátorról.

 

Az online tachográf szimulátor egy olyan egyedülálló, hiánypótló eszköz, ami eddig hiányzott az oktatásból, a sofőrök képzéséből.

 


 

Egy elképesztő bevezető akció!

A 2020. január 18-i AETR konferencián mutattuk be először a résztvevőknek részletesen az online tachográf szimulátort. Ott elmondtuk, hogy február 15-től indul el a teljes rendszer, akkor még csak egy rövid teszt üzemben (pár cég és iskola fogja tesztelni), majd február 20-tól ÉLESBEN, mindenki számára elérhetően.

Emiatt egy IGEN KÜLÖNLEGES ÉS KIHAGYHATATLAN AJÁNLATTAL állunk elő számodra. Fontos tudnod, hogy elkezdjük hirdetni mostantól a teljes, 11.000 fős címlistánknak is, továbbá, terjeszteni kezdjük a Facebook-on és minden más fórumon is, és ez az ajánlat csak az első 300 regisztráló részére elérhető, utána NEM (ebbe az egyéni, sofőr regisztrációk is beleszámítanak, nem csak a céges megrendelések). A 301-ik regisztráló részére ezek a grátiszok NINCSENEK.

 

Ha bármi kérdésed van, hívd a következő számot:
Mészáros Pálma
marketing menedzser
70/391-2885

 

Különleges ajánlat sofőröknek

Az ajánlat lényege a következő 3 grátisz (feltétele: legalább 2 órányi szimulációs idő vásárlása, és “benne lenni a 300-ban”)

      1. GRÁTISZ 1: a vásárolt óraszám PLUSZ 100%-a jóváírásra kerül. Ez pl. 2 óra vásárlása esetén azt jelenti, hogy 4 órát használhatsz fel. A grátisz értéke (legalább 2 óra vásárlása esetén): minimum 6.000,- Ft.

     

      1. GRÁTISZ 2: a TELJES, Amit a tachográfról feltétlenül tudni kell címet viselő, “zöld” könyv pdf formátumban (így bárhová könnyen vihető egy pendrive segítségével). Értéke: 5.900,- Ft.

     

    1. GRÁTISZ 3: a TELJES, AETR konferencia 2016 című, “barna” könyv pdf formátumban (így bárhová könnyen vihető egy pendrive segítségével). Ez a valaha volt legtöbb, konferencián feltett és megválaszolt kérdést tartalmazó kiadvány. Értéke: 4.900,- Ft.

Tehát, legalább 2 órányi szimulációs idő vásárlása esetén (melynek díja 6.000,- Ft) GRÁTISZBAN kapsz plusz 17.800,- Ft-nyi értékben egyéb szolgáltatásokat, kiadványokat.

FONTOS! Ez az ajánlat 2020. február 29-ig érvényes, és addig is csak az első 300 regisztrálónak (sofőrökkel EGYÜTT értendő ez a regisztrációs szám)!

FIGYELEM! Erre a linkre vagy az alábbi képre kattintva tudod megcsinálni gyorsan a regisztrációt! Így nagyon jó eséllyel nem maradsz le semmiről.

 

Csomagárak és regisztráció

Különleges ajánlat cégeknek

Az ajánlat lényege a következő 4 grátisz (feltétele: legalább 10 órányi szimulációs idő vásárlása, és “benne lenni a 300-ban”)

      1. GRÁTISZ 1: a vásárolt óraszám PLUSZ 100%-a jóváírásra kerül. Ez pl. 10 óra vásárlása esetén azt jelenti, hogy 20 órát használhattok fel, oszthattok szét a munkatársak között. A grátisz értéke (legalább 10 óra vásárlása esetén): minimum 30.000,- Ft.

     

      1. GRÁTISZ 2: a TELJES, Amit a tachográfról feltétlenül tudni kell címet viselő, “zöld” könyv pdf formátumban (így bárhová könnyen vihető egy pendrive segítségével). Értéke: 5.900,- Ft.

     

      1. GRÁTISZ 3: a TELJES, AETR konferencia 2016 című, “barna” könyv pdf formátumban (így bárhová könnyen vihető egy pendrive segítségével). Ez a valaha volt legtöbb, konferencián feltett és megválaszolt kérdést tartalmazó kiadvány. Értéke: 4.900,- Ft.

     

    1. GRÁTISZ 4: letölthető videó a tavalyi konferenciáról, a komplett előadások. A videók összértéke: 7.900,- Ft. Ezek a következők:
      •  Kuzma Ferenc 2019-es konferencia munkaügyi előadása az utazó munkavállalók munkaidejére vonatkozóan (TELJES előadás), továbbá: 2019-es konferencia teljes AETR előadás
      • Dr. Göndös Gábor 2019-es konferencia előadása: “Egy 1000 eurós kávé ébresztőnek megteszi?” címmel
      • Dankó László 2019-es konferencia előadása:  “Ami a paragrafus mögött van”

Tehát, legalább 10 órányi szimulációs idő vásárlása esetén (melynek díja 30.000,- Ft) GRÁTISZBAN kapsz plusz 48.700,- Ft-nyi értékben egyéb szolgáltatásokat, kiadványokat.

FONTOS! Ez az ajánlat 2020. február 29-ig érvényes, és addig is csak az első 300 regisztrálónak (sofőrökkel EGYÜTT értendő ez a regisztrációs szám)!

FIGYELEM! Erre a linkre vagy az alábbi képre kattintva tudod megcsinálni gyorsan a regisztrációt! Így nagyon jó eséllyel nem maradsz le semmiről.

 

Csomagárak és regisztráció