Az alábbiakban 4 hasznos dologról akarok írni neked, amit igénybe vehetsz

1. Online AETR oktatás és tanácsadás

A koronavírus járvány alatt nagyon sokan – kényszerből vagy egyéb okokból – ráálltak arra, hogy különböző alkalmazások segítségével akár 100 fős online meetingeket, konferenciákat, tanácsadásokat tartsanak. Ma már olyan rendszerek vannak, amik mindezt biztosítják, lehetővé teszik – szükségtelenné téve a személyes találkozót, ami esetleg sokak számára egyenlőre még kevésbé vonzó vagy kívánatos lehetőség.

Ezeket a rendszereket nagyon jól lehet használni az éves AETR és munkaügyi oktatásokra, tanácsadásra, több okból:

  1. Személy szerint engem nem igazán vonz az, hogy én és/vagy a résztvevők egy személyes oktatás során maszkban és kesztyűben legyünk. Vannak olyan munkák, amiket MUSZÁJ elvégezni, nyilvánvalóan ott nincs más lehetőség. De az éves oktatás máshogy is megoldható.
  2. Mindentől függetlenül a hatóság UGYANÚGY KÉRNI FOGJA az éves oktatás igazolását, mint ha nem lett volna járvány. Tehát, ezeket mindenképpen meg kellene tartani, és más okok miatt is hasznos lehet átbeszélni az éves dolgokat. Csak egy fontos példa: több országban voltak 30 napos könnyítések áprilisban. Ezeket HOGYAN igazold és dokumentáld a hatóságok felé, hogy ne kapj büntetést? MELY országokban volt érvényes és melyekben nem?
  3. Így jóval olcsóbbra jön ki a szolgáltatás.

Természetesen, amennyiben valaki igényli, személyesen is megtartható az oktatás, mert a jelenleg hatályos rendelkezések ezt lehetővé teszik, betartva a megfelelő távolságot. De nem muszáj így. Ha lehet, inkább csináljuk online, a mai technikával már ez könnyen megoldható.

A fentiek miatt mindenképp keress meg, hogy a lehető legegyszerűbben és leggazdaságosabban oldjuk meg az “éves kötelezőt”! Ha azt gondolod, hogy a hatóság nem fogja számonkérni, akkor sajnos, tévedsz! Több ügyfelünk is kapott ellenőrzést.

További információért kattints ide!

2. Nem tachográfos járművek feldolgozása, munkaügyi elszámolás és egyéb kimutatások készítése a TachografGURU-ban!

A minap elkészült egy új fejlesztés a TachografGURU-ban, azért, mert egy ügyfelünknek erre volt szüksége.

Nevezetesen, a nem tachográfos járműveinek a menetleveleit és az ezzel kapcsolatos pontos munkaügyi elszámolást és egyéb dokumentumokat kért tőle a hatóság. Vagyis, arra volt szükség, hogy a menetleveleit feldolgozzuk a rendszerben. Most már itt látod a GURU-ban ezt a feldolgozási lehetőséget (alul, Munka menetlevélből fül):

Kétféle menetlevelei voltak:

  1. manuálisan kiállított menetlevelek, amiket beszkennelve küldött el,
  2. idata rendszerből (de ez lehet bármi más is) letöltött elektronikus menetlevél, aminek egy .xls kiterjesztésű anyagát kaptuk meg.

Gyorsan kifejlesztettünk egy beolvasót erre. Itt látod azt a fejlesztést, amivel most már be tudjuk olvasni az idata rendszerből származó adatot.

Miután beolvastuk ezt a fájlt, külön feldolgozóból kiegészítő felolvasásként a hozzá tartozó neveket is beolvastuk. Mint láthatod, itt lehetőség van négykezes járatok kezelésére is. Kiválaszthatjuk a sofőrt a teljes, akár egész éves ciklusra is, beolvashatjuk azt, illetve, egyesével is beírhatjuk, javíthatjuk.

A lényeg, hogy ezután elmentve a felolvasást, ugyanúgy lekérhetjük az összes listát, beállíthatjuk a szabadságokat, betegállományokat, stb., mint a tachográfos járművek esetén.

Most már tehát a “kisautók” kezelése is megoldott a TachografGURU-ban.

Ide kattintva adhatod le a regisztrációdat.

3. Online tachográf szimulátor FÉLÁRON!

Használd ki Magyarország EGYETLEN olyan tachográf gyakorló eszközét, ami BÁRMILYEN webes kapcsolattal elérhető!

Egy olyan HIÁNYPÓTLÓ eszköz, amire eddig nem volt példa és nem volt lehetőség igénybe venni.

Most itt van, már sokan használják, és most TE IS nagyon kedvezményesen begyakorolhatod és javíthatod azokat a hibáidat, amiket a digitális menetírón “elkövetsz”, és EDDIG NEM VOLT SEHOL SEM LEHETŐSÉGED KIJAVÍTANI. NE A PARKOLÓI AKADÉMIÁN TANULJ!

Már mind a 4, korábban jelölt tachográf típusra elérhető és használható, EGYETLEN regisztrációval!

 

Gyakorolj Magyarország EGYETLEN online tachográf szimulátorán, legyen Siemens vagy épp Stoneridge tachográfod! NE HAGYD KI EZT A LEHETŐSÉGET!

 


4. Online letölthető anyagok

Az alábbiakban 3 ingyenes anyagot tölthetsz le, PDF formátumban, amit szabadon felhasználhatsz és terjeszthetsz. Remélem, hasznodra lesznek!

 

1. Az egyik egy kis AETR segédlet, AETR-kulcskifejezések címmel.

2. A másik a Közúti ellenőrzések tanulsága címet viseli. Érdemes elolvasni.

3. A harmadik a cikk: Ha a tachográf meghibásodik.

 

Jó olvasást kívánok!
Ferenc